English | Français | Русский | Spanish |
Alege moneda :
Generăm o adresă nouă...
MIȘCĂ cursorul pentru a adăuga valori aleatorii...
SAU tastează caractere la alegere în căsuță
Sari peste »

Poți sări peste acest pas dacă nu dorești să adaugi valori aleatorii proprii.

Adresa publică
SE DISTRIBUIE
Cheia Privată (Formatul de importare a unui portofel)
SE ȚINE SECRET

Pasul 1. Generează o adresă nouă

Alege moneda și apasă pe butonul "Generează o adresă nouă".

Pasul 2. Printează portofelul de hârtie generat

După generarea noii adrese apasă pe tab-ul "PORTOFEL DE HÂRTIE" și printează color sau alb-negru portofelul generat, în mod peisaj (landscape) cu setări calitative maxime. Nu salva pagina ca fișier PDF pentru a o printa mai târziu dacă nu ai imprimanta conectată. Un fișier digital poate fi furat mult mai ușor decât o bucată de hârtie.

Pasul 3. Împăturește portofelul de hârtie

Îndoaie și împăturește noul tău portofel de hârtie cum este descris și în imaginea alăturată. Fold in half lengthwise, and then in three widthwise.
Poți capsa sau lipi partea portofelului ce acoperă Cheia Privată pentru a fi mai greu de ajuns la ea pentru cei străini. Aveți grijă să nu deteriorați codul QR.

Pasul 4. Distribuie adresa ta publică

Folosește adresa ta publică pentru a primi bani către portofelul tău de hârtie. Poți distribui adresa ta publică cât de mult dorești.

Pasul 5. Păstrează Cheia Privată doar pentru tine

Cheia privată reprezintă calea de acces la fondurile tale. Cine deține Cheia privată poate folosi oricând fondurile depuse către adresa publică a portofelului de hârtie.

Este recomandat să trimiteți sume mici pentru a testa portofelul înainte de a trimite sume mari de monede.Acest proiect se bazează pe ajutor reciproc

Serviciul este și va rămâne gratuit, fără servicii de advertising și urmărire a utilizatorilor. Luați în considerare că puteți ajuta acest website.

Recomandam cumpararea unui portofel electronic daca va ganditi satranzactionati frecvent cu monede digitale - Ledger sau Trezor Hardware Wallet.

Portofel de hartie bitcoin
Pentru securitatea ta verifică dacă :
  • Browser-ul folosit poate genera chei aleatorii folosind window.crypto.getRandomValues.

  • Folosești o conexiune securizată de tip https ce garantează un protocol de criptare sigur al datelor.

  • Folosești un sistem de operare sigur, fără viruși și spyware, de exemplu Ubuntu Live CD sau Windows licențiat ?
criptomonede suportate !

Întrebări întâlnite des :

• Este sigur ?

Încercăm să fie așa ! Protocolul și codul sursă a acestui website, care generează cheile private și adresele, este 99% identic cu cel de pe bitaddress.org. Au fost aduse modificări doar să poată genera chei private și pentru alte criptomonede.

Proiectul poate fi găsit pe Github deoarece este open-source, iar măsurile de siguranță și de generare a cheilor private pot fi verificate în totalitate. Portofel-de-hartie.net foloseste protocolul de siguranță identic cu cel al proiectului original.

• De ce ar trebui să folosesc un portofel de hârtie ?

Sunt multe avantaje pentru a folosi un portofel de hârtie:

Datele de pe acestea nu pot fi furate de viruși, keyloggere sau malware
Nu trebuie să te bazezi pe un serviciu online sau o altă terță pentru a avea control total asupra fondurilor tale
Nu îți poți pierde fondurile dacă ți se strică Calculatorul, Telefonul sau Laptopul

• Cum se folosește un portofel de hârtie ?

După ce ai generat și ai printat un portofel, poți trimite fonduri către adresa publică, asemănător cu orice alt tip de portofel electronic. Trebuie să-ți păstrezi portofelul de hârtie în locuri foarte sigure. Portofelul de hârtie conține tot ce este necesar pentru a cheltui fondurile primite pe adresa publică. Ține cont că poți proteja o Cheie privată cu o parolă folosind algoritmul BIP38, din tab-ul "PORTOFEL DE HÂRTIE", parola introdusă va fi cerută în momentul când se dorește folosirea fondurilor de pe portofelul de hârtie.

• Cum folosești fondurile trimise către portofelul de hârtie ?

Va fi necesar să importați Cheia privată a portofelului într-un client digital (portofel digital), ce pot fi găsite pe site-urile exchangeurilor sau în lista de portofele de pe site-ul bitcoin.org. Metoda exact[ de folosire a fondurilor depinde de clientul ales. Majoritatea clienților au opțiunea "Cheltuie dintr-un portofel rece (Spend from cold wallet) și este necesară scanarea codului QR a Cheii private sau introducerea manuală a Cheii private. Recomandăm folosirea clienților pe telefoane mobile cum ar fi Mycelium, GreenBits sau Samourai ce pot scana cu ușurință astfel de portofele de hârtie.

• Cu ce diferă Portofel-de-hârtie.net de alte generatoare de portofele de hârtie ?

În afara faptului că este dedicat 100% românilor, nu diferă cu mai nimic de alte generatoare. Poți găsi o îmbunătățire la aspectul printat al portofelelor de hârtie, mai multe criptomonede suportate la un loc, câteva modificări din loc în loc și cam atât. Generatoarele de portofele de hârtie se bazează pe același cod sursă găsit pe GitHub, la care se adaugă aspectul oferit de către webmaster.

• Cine sunteți ?

Suntem doi tineri ce cred în viitorul criptomonedelor, cu bani investiți mai ales în Bitcoin și sperăm ca tot mai mulți români să afle și să folosească la rândul lor această tehnologie. Proiectul este simplist și la îndemâna "începătorilor", de aceea încercăm să fie totul simplu de folosit și cu explicații cât mai clare.

• Cum pot ajuta ?

Donațiile sunt mereu apreciate și bine venite:
Bitcoin: 3LeDYW1tJfnsW6Rvgb3vragj5xwFcDfDgV
Bitcoin Cash: 1PZ3A2wzYJsMVyMUSVAo1ddhh8xuV6QEoF
Ethereum: 0xB94a607140c62Af4C853E7ecEeFe53E3A58d4534
Litecoin: MDXwE71ML9ibFSwUgWYVRDCBokFaCUiYn5

Puteți distribui acest website pe rețelele de socializare pentru a crește șansele de adopție a criptomonedelor:

Facebook || Google || LinkedIn || Pinterest || Twitter

• De ce ar trebui să fac o donație ?

Donațiile primite sunt folosite în primul rând pentru a plăti furnizorul de găzduire a site-ului, plata certificatului SSL pentru criptarea și securizarea datelor utilizatorilor, iar totodată donațiile ne motivează pentru a lucra în continuare la acest proiect: adăugarea de noi criptomonede, verificarea bug-urilor și a securității de generare a valorilor aleatorii și pentru a continua promovarea domeniului Portofel-de-hartie.net .SAU
 

Recomandăm printarea color a portofelului generat, în mod peisaj (landscape) cu setări calitative maxime. Nu salva pagina ca fișier PDF pentru a o printa mai târziu dacă nu ai imprimanta conectată. Un fișier digital poate fi furat mult mai ușor decât o bucată de hârtie.

Valori separate prin virgulă: Poziție,Addresă,Cheie privată (WIF)
Algoritm: SHA256 (passphrase)
Adresa publică:
Cheia privată (Formatul de importare a portofelului):

Scanează un cod QR folosind webcam-ul

Scuze, dar browserul tău nu suporta funcții de control ale camerei. Încearcă folosind versiuni noi ale browserelor Mozilla Firefox, Chrome, Opera.

Acțiune respinsă. Browserul tău ar trebui să te întrebe dacă permiteți controlul asupra camerei. Vă rugăm să apăsați pe "Allow" pentru a începe scanarea.

Cheia privată este o înșiruire de caractere unică pe care doar tu o cunoști. Cheia poate fi codată în diferite moduri și formaturi. Mai jos puteți vedea Adresa publică și Cheia publică ce corespunde Cheii private folosind mai multe tipuri de codare des folosite (WIF, WIFC, HEX, B64).

Adresa publică
Adresa publică compresată


Cheia publică (130 caractere [0-9A-F]):
Cheia publică (compresată, 66 caractere [0-9A-F]):

Cheia privată WIF
51 caractere - Base58
Cheia privată compresată WIF
52 caractere - Base58


Cheia privată - format hexadecimal (64 caractere [0-9A-F]):
Cheia privată - Base64 (44 caractere):
Cheia privată - Mini Format (22, 26 sau 30 caractere):
Cheia privată- Format Base6 (99 caractere [0-5]):
Cheia privată - Format BIP38 (58 caractere Base58):
Cum pot face un portofel folosind zaruri? Ce este B6?
Un factor important atunci când îți creezi un portofel pentru monede virtuale este acela de a te asigura că sunt folosite valori complet aleatorii pentru generarea cheii private. Folosind un sistem fizic pentru valori aleatorii cum sunt valorile date de zaruri este de preferat în defavoarea sistemelor aleatorii folosite de computere. Pentru a crea o Cheie privată ai nevoie de un simplu zar cu șase fețe pe care îl vei arunca de 99 de ori. Notează fiecare valoare obținută pe fața zarului. Când notezi valorile, ține cont de regula: 1=1, 2=2, 3=3, 4=4, 5=5, 6=0. Astfel vei obține un număr foarte mare și complet aleatoriu - unic, obținând astfel cheia ta privată,în format B6 sau base 6. După asta poți introduce cheia ta privată în format base 6 de 99 caractere în câmpul de mai sus de pe această pagină și apăsând pe butonul "Vezi Detalii" vei obține Adresa publică asociată cheii tale, dar și formatul cheii tale private criptată în formate mai des întâlnite (WIF format).
Puteți să ajutați acest proiect cu un Share pe rețeaua socială preferată, astfel ajutând și la adopția utilizării criptomonedelor.Pentru donații vă rugăm să folosiți următoarele adrese:


Bitcoin: 3LeDYW1tJfnsW6Rvgb3vragj5xwFcDfDgV

Bitcoin Cash: 1PZ3A2wzYJsMVyMUSVAo1ddhh8xuV6QEoF

Ethereum: 0xB94a607140c62Af4C853E7ecEeFe53E3A58d4534

Litecoin: MDXwE71ML9ibFSwUgWYVRDCBokFaCUiYn5